Политика

Градски одбор ПДП-а Требиње прелази у Народни фронт Јелене Тривић

Четири петине чланова Градског одбора ПДП-а Требиње који су активно учествовали на претходним изборима биће нови чланови Народног фронта Јелене Тривић, објавио је на Фацебоок-у Саша Борјан, досадашњи предсједник градске организације ПДП-а Требиње.

Како је истакао у објави, Будимир Копривица и он ће убудуће бити одборници Народног фронта у Скупштини Града Требиња.

“О ПДП-у нећу рећи ништа лоше, јер то је партија у којој сам провео 10 година. Увијек сам са истим уважавањем дочекивао све руководиоце странке у Требињу и имао сам подршку централе партије у свом раду. Сматрам да сам својим политичким дјеловањем дао допринос опозиционој борби у Требињу, као и афирмацији ПДП-а, између осталог, преузимањем кандидатуре за градоначелника Требиња 2019. и преузимањем функције предсједника одбора у Требињу 2021. у тренуцима када нико није био спреман да се тога прихвати. То јесте суштина бављења политиком, преузимање одговорности, па чак и када нико други није спреман на то. Зашто НЕ ПДП? Имате одборника ПДП-а у Бијељини који отворено каже да ће радити за опозив градоначелника Љубише Петровића и то прође без икаквих посљедица у странци. Или, један број чланова главног одбора подржава сарадњу са режимом, а то се у ПДП-у образложи као политички плурализам или право на различито мишљење”, написао је Борјан.

Даље наводи да то не могу бити прихватљиви образци понашања за партију која баштини искрене опозиционе вриједности.

“Зашто ДА Народни фронт. Због тога што је Јелена Тривић бескомпромисни борац против режима, без имало калкулисања, са јасним политичким ставовима против политике симбиозе, на локалном и републичком нивоу. У фази смо обављања разговора за формирање иницијалних одбора у свим општинама Херцеговине. Због чега је то важно? Режим је желио да укључи што више људи у изборни процес како би се бавили изборним инжињерингом и крађом, а ми желимо да ту крађу спријечимо и то је још једна од суштинских разлика између нас и њих. Недавно су одржани пријевремени избори у Зворнику, гдје је опозиција изашла са ставом да неће имати кандидата за градоначелника, али је послала посматраче на бирачка мјеста чиме је оголила све своје слабости и немоћ, и показала да постоји неопходност за промјенама у опозиционим редовима. Апсурд је да опозициони бирачи немају свог представника за којег би могли да гласају на изборима у Зворнику. Суштина политичког дјеловања Народног фонта је борба против криминала и корупције који су ушли у све институције и поре нашег друштва и зато је неопходно да отворимо фронт против унутрашњег непријатеља који је раселио наш народ и натјерао га да се бори за егзистенцију”, нагласио је Борјан.

За сада се зна да је и Слободан Станић, некадашњи министар здравља и социјалне заштите РС, те предсједник Одбора за здравство СДС из ове странке прешао у Народни фронт.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!