Спорт

Петнаестогодишња Сашка Илић из Билеће међу најмлађим мајсторима каратеа

Вишеструки првак Републике Српске и БиХ у каратеу, петнаестогодишња Сашка Илић из Билеће од децембра је носилац црног појаса први дан и један од најмлађих мајстора каратеа у Српској.

Илићева, чланица Карате клуба “Херцеговац” из Билеће, каже да се каратеом бави од четврте године и да јој је љубав према овом борилачком спорту пренио отац, који се некада бавио овим спортом.

Она каже да је у децембру полагала за црни појас, што је, истиче, и за њу било велико изненађење.

“На то су утицали моји дотадашњи успјеси, а у међувремену је донесен и нови правилник који је одобрио полагање за црни појас од 15. године. Срећна сам да нисам морала да чекам до 18. године. То ми даје снагу и мотивацију да наставим још снажније и успјешније да радим”, рекла је Илићева.

Она истиче да је до сада освојила 73 медаље на регионалним, републичким, државним такмичењима и међународним куповима.

“Такмичим се у катама на које сам се фокусирала прије пар година”, рекла је Илићева и додала да су за њене добре резултате заслужни тренери у Карате клубу “Херцеговац”.

Она каже да су мени најдражим трофејима златне медаље са првенства Републике Српске и БиХ и међународног турнира у Црној Гори.

Тренер у Карате клубу “Херцеговац” Петар Козјак рекао је Срни да је Илићева међу најуспјешнијим члановима овог клуба, те да је од малих ногу показала посвећеност и таленат.

“То је доказала на бројним такмичењима, јер је више пута била првак Републике Српске, била је и првак БиХ и члан је карате репрезентације БиХ. Својим резултатима и преданим радом, уз велико одрицање и залагање, стекла је право за полагање црног појаса, тако да је од децембра носилац црног појаса први дан и међу најмлађим је мајсторима каратеа у Републици Српској”, рекао је Козјак.

Карате клуб “Херцеговац” један је од најтрофејнијих спортских клубова у Билећи.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!