Требиње

Рекордни приходи ХЕТ-а у прошлој години

Хидроелектране на Требишњици завршиле су прошлу годину са 23 милиона КМ добити, што је за готово 17 милиона марака више у односу на претпрошлу годину.

ХЕТ је у 2021. години имао добит од шест милиона КМ.

Финансијски извјештај предузећа показује да су укупни приходи лани повећани за око 30 милиона марака, па је тако прошле године приходовано 93,6 милиона КМ, а 2021. године 62,9 милиона марака.

Највише су увећани приходи од продаје производа који су претпрошле године износили 57,3 милиона КМ, а лани чак 90,1 милион марака и скоро у потпуности се односе на приходе од повезаних лица.

Подсјећамо, Матично предузеће „Електропривереде РС“ купује од производних предузећа ЕРС струју којом снабдијева грађане и привреду, а остатак продаје на тржишту.

То је утицало и на резултат ХЕТ-а с обзиром на то да су цијене струје на свјетском тржишту лани биле на максимуму.

Расли су и расходи, те су 2021. године износили 54,8 милиона КМ, а прошле године 67,2 милиона марака.

ХЕТ је смањио и број радника и то са 665 колико је било претпрошле године на 625 колико је наведено да су запошљавали лани.

Иако је смањен број запослених трошкови плата и личних примања су порасли за готово милион марака, па су они 2021. године износили 19,4 милиона КМ, а прошле године 20,2 милиона марака.

На то је утицало повећање плате које су запослени почетком прошле године добили.

“Успјешна година иза нас упркос бројним изазовима и једној од највећих суша до сада”, поручују из Хидроелектрана на Требишњици.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ХЕТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!