Гацко

Шта се „кува“ у гатачком СНСД-у и СО: Има ли начелник Гацка већину?

Ситуација у општини Гацко далеко је од добре: крај је фебруара, а ова локална заједница још није усвојила буџет за наредну годину.

Сједница Скупштине општине заказана је за 3. март, а према информацијама и медијским написима који долазе из овог херцеговачког мјеста, начелник Огњен Милинковић је на великим мукама јер нема подршку скупштинске већине, коју, да ствар по њега буде гора, чине странке окупљене око СНСД-а, из којег и он долази.

Добро обавијештени извори „Независних новина“ тврде да постоје огромне несугласице унутар Општинског одбора (ОО) СНСД-а у Гацку, које су се пренијеле и на Скупштину, а приче иду у правцу тога да Милинковић подршку може добити само уколико испуни захтјеве које имају коалициони партнери.

У прилог свему иде и чињеница да је руководство ОО СНСД-а, на челу са предсједником Срђаном Миловићем, почетком године поднијело оставке те да се тражи нови повјереник, кога би требало да именује предсједник СНСД-а Милорад Додик. Посљедњих дана све чешће се помиње и да због лоше ситуације у општини начелник Огњен Милинковић жели да поднесе оставку.

Међутим, Милинковић тврди да је ситуација у Гацку под контролом, да не постоје несугласице у редовима већине, те да није тачно да је икад поменуо оставку.

„У уторак смо одржали сједницу скупштинске већине. Све је прошло у најбољем реду. Ја заиста не знам откуд медијима такве информације, јер ништа од тога ми није познато. Једино ако имају неке информације које ја немам. Никад ником нисам поменуо ни да ћу поднијети оставку“, поручио је Милинковић за „Независне новине“.

Општина Гацко ће, додао је, 3. марта добити буџет за ову годину.

„Тако је договорено на састанку у уторак и неће бити никаквих проблема. Можда медији који о томе пишу имају неке информације мимо мене, али на састанку је све договорено. Нисам ја тамо био сам, већ је била комплетна скупштинска већина“.

Према његовим ријечима, неистине су и да постоје сукоби унутар СНСД-а у Гацку.

„Не могу вам рећи ништа о томе јер у странци о томе нисмо причали. Ништа од тога није тачно“, казао је Милинковић.

Ипак, ситуација није ни приближно добра, тврде за „Независне новине“ извори из СНСД-а.

„У странци је велика свађа. Начелник Милинковић и Срђан Миловић (бивши предсједник ОО СНСД-а) уопште не причају. Странка је подијељена на оне који су из Миловића и оне који су уз начелника. Миловић пребацује Милинковићу да подржава Луку Петровића, а у Гацку је јавна тајна да се не подносе Миловић и Петровић. Ево, само ћу рећи да се недавно, кад је долазио министар Петар Ђокић у термоелектрану, Миловић није ни појавио јер је ту био Петровић“, тврде наши извори.

„Тренутно се чека на именовање повјереника. Помињало се да ће то бити Додиков савјетник Окука, али постоји шанса да буде именован и неко од људи који су блиски Срђану Миловићу“, додају наши извори.

Да много тога не штима у овој херцеговачкој општини сматрају и они који свакодневно прате дешавања.

„Ситуација у Гацку је крајње нестабилна. Ја ћу само подсјетити да је у децембру, када се одлучивало на сједници Скупштине о ребалансу буџета за прошлу годину, начелник мислио да има већину, али се испоставило да је нема, јер је одборница ДНС-а имала своје захтјеве и није гласала за усвајање“, наводи за „Независне“ Миланка Бабић Ковачевић, новинарка из Гацка, те поручује да остаје да се види и да ли ће 3. марта заиста бити усвојен буџет за ову годину.

„Подршка начелнику зависи од ‘трговине’, односно од тога да ли ће он бити спреман да изађе у сусрет захтјевима коалиционих партнера, а њихови апетити су прилично велики“, тврди Бабић Ковачевићева.

Да је у Гацку на снази рат владајућих сматра и новинар Бојан Носовић.

„Начелник је остајао без већине, општина без буџета, а неки радници без плата. Разлог се види у борби за фотеље и начелничка мјеста. Све је ово почело одмах након прошлих избора, када су владајући подбацили“, истакао је Носовић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!