Политика

Вукомановић коментарисала Вукановића: Ради се о нападима једног човјека према опозицији

Посланица ПДП у парламенту Српске, Тања Вукомановић, такође, сматра да су ови напади контрапродуктивни.

Она истиче да се не би сложила да је ријеч о сукобима у опозицији већ о нападима, како каже, једног човјека према осталим опозиционарима.

– Видимо да многи људи у опозицији ћуте на то све, не оглашавају се баш због тога што не желе да праве додатне сукобе. Прва ја не бих хтјела да дам ту привилегију и то уживање странкама из власти да гледају како се опозиција међусобно свађа и сукобљава – истиче Вукомановићева за Српскаинфо.

Додаје да су Вукановићеви „напади“ контрапродуктивни, те да иду на штету опозиције, а у корист власти.

Наводи да је неколико разлога за то.

– Један од њих је губљење повјерења грађана у опозицију. Грађани су послије избора разочарани, збуњени и не знају уопште у шта да вјерују, да ли у оно прије избора или у оно послије избора, с обзиром да је у кампањи владала поприлична слога у опозицији, а послије тога је све кренуло неким другим путем. Грађани, што можемо видјети и у анкетама, али и коментарима на друштвеним мрежама, често стављају све опозиционаре у исти кош; кажу да су разочарани и да више неће излазити на изборе, а питају се и за кога су гласали – истиче Вукомановићева.

“Узима гласове од опозиције”

Она каже да поред овакве опозиције власт тренутно дјелује сложно.

Као други разлог зашто су сукоби контрапродуктивни Вукомановићева наводи да све то иде у прилог СНСД и његовим коалиционим партнерима, јер док се јавност бави сукобима и нападима опозиције, власт може буквално да ради шта год хоће.

Додаје да јој је жао што се у јавности више прича о Вукановићевим „вербалним нападима“ на поједине опозиционаре него о томе да је Ненад Нешић постао министар или да у Савјету министара сједе два министра с правоснажним пресудама.

– Скреће се пажња са важних тема и јако битних проблема којим би читава опозиција требала да се бави, а у суштини се бавимо једни другима. То иде у прилог само власти. Опозиција се не јача тако што се нападају опозиционари, већ се тако опозиција слаби – сматра Вукомановићева.

Поручује да уколико Вукановић на овај начин мисли да добије гласове, а можда их и добије, то неће бити гласови које је узео од СНСД и власти, већ од опозиције, тачније од СДС и ПДП.

– Ово Вукановићево„чишћење опозиције“ неће донијети нове гласове опозицији, већ ће их само прерасподијелити, и опет власт у томе има корист – објашњава Тања Вукомановић.

Сарадња републичке и локалне власти

Она каже да би сарадња републичких и градских власти требала бити најнормалнија ствар на овом свијету.

То што, како додаје Вукомановићева, СНСД ставља знак једнакости између институција и Милорада Додика, то не треба да раде и остали.

Она истиче да би нормално било да власт на републичком нивоу улаже у цијелу Српску подједнако, а не само у оне градове и општине у којима су њихови људи на власти.

Вукомановићева каже да јој је жао што Вукановић мисли да је „симбиоза“ ако Влада Српске улаже у Бањалуку. Она истиче да Влада треба да улаже у сваки дио Српске, јер је то њена обавеза.

Наводи да сукоби постоје и унутар власти, али они проблеме рјешавају иза затворених врата, а не јавно, као што се то дешава у опозицији.

– Жао ми је што неки желе да јачају себе, а јачајући себе слабе опозицију. Треба сви заједно да се удружимо и бавимо темама које су битне за грађане – поручује Вукомановићева.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!