Гацко

Вјеровали или не: Смијењени директор РиТЕ Гацко поново враћен у фотељу

Из Гацка ових дана стижу вијести за рубрику “вјеровали или не”, а највише их се односи на тамошње функције. Ратује се око скупштинске већине, око начелничких фотеља, али ипак најјачи је фронт око оних у Руднику и Термоелектрани Гацко.

Тамошњи гигант прошлу ноћ је преноћио без првог човјека јер је тако јуче одлучио Надзорни одбор РиТЕ Гацко.

Наиме, предсједник овог тијела Милинко Милидраг јуче је након телефонске сједнице саопштио да је дужности разријешен в.д. директора Миодраг Шешлија.

За мање од 24 сата, Надзорни одбор се предомислио и Шешлију поново вратио у фотељу.

Након данашње одлуке Милидраг је недоступан за коментар.

Иако је јуче у одлуци о разрјешењу писао да је Шешлија поднио оставку из Електропривреде Републике Српске АТВ-у су открили праву истину.

“Дошло је до низа прекршаја, односно, до непоштовања одлука Владе Републике Српске и из тог разлога је смијењен генерални директор у РиТЕ Гацко Миодраг Шешлија. Ја могу рећи да рудник наставља нормално да функционише са преостала три члана”, рекао је извршни директор за техничке послове у ЕРС-у РиТЕ Гацко Иван Копривица.

Незванично се сазнаје да је прекршена одлука о забрани запошљавања. Само у протеклих мјесец дана у ово предузеће је стигло око 100 нових радника.

Прва информација је јуче била да ће на мјесто директора РиТЕ Гацко бити именован Петар Марковић актуелни извршни директор за развој рудника.

У току дана је Марковић одбио понуђено, а како су пренијели поједини локални портали,  прсте је у све је умијешао Срђан Миловић, донедавно први гатачки СНСД-овац и бивши народи посланик.

У Гацку је јавна тајна да се све одлуке и у РиТЕ и у Општини доносе након амина Срђана Миловића.

Гатачке турбуленције кренуле су након октобарских општих избора због лошег СНСД-овог резултата.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!