Занимљивости

Окупило се 256 Милица Јовановић на једном мјесту и обориле Гинисов рекорд

Гинисов свјетски рекорд за “највећи скуп људи са истим именом и презименом” оборен је данас у Београду и то окупљањем 256 Милица Јовановић у исто вријеме у једном тржном центру у престоници Србије.

Обарању рекорда присуствовао је представник Гинис свјетског рекорда Глен Полард који је предао званични сертификат организаторима догађаја којим се потврђује нови Гинисов рекорд.

Полард је честитао свим Милицама Јовановић и организаторима, а након што је предао сертификат, Милицама су подијељени поклони.

Организатори обарања рекорда окупили су 256 Милица Јовановић на догађају “Важно је звати се Милица”, а на основу статистичких података да је у Србији најчешће женско име Милица, а презиме Јовановић.

Претходни Гинисов рекорд у овој категорији постављен је 2022. године у Токију гдје се у биоскопу окупило 178 људи са истим именом и презименом – Хироказу Танака.

До 2022. године, Гинисов рекорс за “највећи скуп људи са истим именом и презименом” припадао је Мартама Стјуарт које су окупљене у Њујорку током телевизијске емисије 2005. године.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!