Хрватска

Милановић о мржњи Хрвата према Србима и Украјинаца према Русима

Украјинци патолошки мрзе Русе, то је чињеница. Хрвати нису толико мрзили Србе, колико ови тамо мрзе Русе, изјавио је данас Зоран Милановић, предсједник Хрватске, коментаришући ситуацију у Украјини.

Поново је нагласио да Хрватска не треба да се мијеша у сукоб Русије и Украјине.

„Ово је дубоко неморално што радимо као колективни Запад. Њемачки тенкови ће још хомогенизирати Русе. И Кину. Мој је задатак само да се макнемо од тога, да не будемо циркуске пудлице. Било какво судјеловање у томе је смртно опасно. Мислите да сам ја руски човјек? Јесам ја испоручио Русима Агрокор?“, рекао је Милановић, преноси Индеx.хр.

Између осталог, нагласио је да је важно схватити да „Србија и Русија није исто“.

„Да је то нажалост болна чињеница и опасност. Анектирали смо Косово. Ми и међународна заједница. Узето је од Србије. Ко је то направио него ми? Јесмо признали Косово? Није анексија, него отимање. Как се то зове? Екстракција. Није шија, него врат. Ово није довођење у питања Косова, него цијелог концепта“; рекао је Милановић.

Поручио је и да „сулуде емоције и мржња Еуропу воде у велику опасност“.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!