Вријеме

Данас црвено упозорење због обилних падавина и олујног вјетра

У регији Требиња данас је на снази црвени метеоаларм због олујног вјетра и велике количине падавина која се очекује током дана.

На овом подручју очекују се удари олујног вјетра од 70 до 100 километара на час, а у планинама понегдје и до 110 километара на час, објављено је на сајту Федералног хидрометеоролошког завода.

На подручју Требиња прогнозирано је да ће пасти од 40 до 80 литара кише по метру квадратном, а локално и око 100 литара.

Наранџасти метеоаларм, због олујног вјетра или обилних падавина, издат је за подручја Вишеграда, Фоче, Бањалуке, Ливна, Мостара и Сарајева.

У вишеградској регији очекује се олујни вјетар са ударима 60 до 80 километара на час, у вишим пределима понегдје и 90 километара на час. Прогнозирана количина падавина је од 20 до 40 литара по метру квадратном.

И на подручју Фоче дуваће олујни вјетар јачине 50 до 80 километара на час, понегдје на планинама и до 100 километара на час. Пашће 30 до 60 литара кише по метру квадратном.

У бањалучкој регији прогнозирани су удари вјетра од 50 до 70 километара на час, у вишим предјелима понегдје и 90 километара. Очекује се да ће пасти 30 литара кише по метру квадратном.

У регији Ливно дуваће јужни вјетар брзине 50 до 65 километара на час. Акумулирана количина падавина биће између 30 и 70 литара по метру квадратном.

И у мостарској регији дуваће вјетар јужног смјера брзине 50 до 65 километара на час.

Очекује се од 30 до 70 литара кише по метру квадратном, а у сјеверном дијелу 80 до 120 литара падавина.

На подручју Сарајева дуваће јужни вјетар брзине 50 до 65 километара на час.
У јужном дијелу прогнозира се акумулирана количина падавина од 30 до 70 литара по метру квадратном.

Жути метеоаларм данас је на снази за регије Бихаћа, Тузле и Приједора гдје ће дувати јужни вјетар брзине од 40 до 60 километара на час.

На подручју Бихаћа пашће између 10 и 35 литара кише по метру квадратном.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!