Требиње

Потписан уговор. ЕРС гради нову пословну зграду у Требињу

Нову пословну зграду Мјешовитог Холдинга „Електропривреда Републике Српске“ и Града Требиња градиће конзорцијум херцеговачких фирми „Херц градња“ из Билеће и „Сегмент“ из Требиња. У Матичном предузећу Електропривреде Републике Српске потписан је Уговор о набавци радова на изградњи (реконструкцији) објекта вриједан 7,99 милиона КМ.

Уговор су потписали Лука Петровић, генерални директор Мјешовитог Холдинга „Електропривреда Републике Српске“ и Ђорђе Вујовић, директор „Херц градње“, испред конзорцијума.

Радови треба да почну крајем јануара мјесеца, а рок за завршетак радова је двије године.

ФОТО:ЕРС

Зграда се налази у самом центру града Требиња, тачније у Немањиној улици, а нови пословни објекат гради се на земљишту које је у власништву Града Требиња. На поменутој локацији сада се налази руинирана зграда из времена Аустроугарске монархије, на којој нису могући значајнији грађевински захвати.

„Стару зграду, која је у веома лошем стању, замијениће објакат који треба да задовољи све потребе МХ „Електропривреда Републике Српске, као и Града Требиња. Електропривреда Српске у нову зграду планира смјестити дио својих служби, а градска администрација ће у новосаграђеном објекту смјестити дијелове својих организационих јединица, које се сада налазе у чак четири објекта“, истакао је Лука Петровић.

С обзиром да је Град Требиње обезбиједио локацију, МХ „Електропривреда Републике Српске“ је за изградњу овог објекта обезбиједила финансијска средства.

Подијели...
Извор
ЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!