Култура

Уприличен новогодишњи концерт полазника музичке школице. Билећа ће након 30 година добити музичку школу

Синоћ је у Дому културе “Јевто Дедијер” одржан новогодишњи концерт полазника музичке школице у организацији Удружења грађана “Ехо” и билећког Дома културе.

Овај пројекат отпочео је са радом прије 4 мјесеца под менторством професорица Неде, Јоване и Јелене које су са талентованом дјецом радиле сваке суботе у два термина.

Циљ пројекта “Клуб музичке омладине”, у чијем склопу дјелује и музичка школица, је организовање и стварање просторно-техничких услова да у Билећи наредне школске године поново отпочне са радом музичка школа.

Обављени су најважнији припремни послови а у току је израда елабората и неопходне документације након чега ће се упутити захтјев Министарству просвјете и културе Републике Српске. Тиме ће се и формално стећи услови да у Билећи, након 30 година, поново ради музичка школа те да у школској 2023/2024 упише своје прве полазнике.

Овај пројекат подржали су Електропривреда Републике Српске и посланик у Народној Скупштине Републике Српске Илија Таминџија.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!