ДруштвоКултура

Велики број Билећана испратио још једну генерацију матураната

Свечаним дефилеом улицама нашег града, билећки матуранти обиљежили су крај средњошколског образовања, али и почетак новог животног раздобља. Традиционални дефиле пратио је велики број грађана Билеће, који су дошли да поздраве ревију младости и љепоте.

ФОТО:Радио Билећа

,,Вечерас испраћамо једну сјајну генерацију младих људи. Током школовања постизали су изваредне резултате на регионалним, републичким и државним такмичењима и били најбољи амбасадори наше општине и Средњошколског центра. Средњошколско образовање завршава 91 матурант и свима желим да буду прије свега добри људи, а у њихов успјех не сумњам”, рекла је Здравка Милићевић директор СШЦ ,, Голуб Куреш”.
За ученика генерације 2023/2024. проглашен је гимназијалац, Стефан Вуковић. Школско признање заслужио је одличним успјехом, примјерним владањем и успјешним наступима на такмичењима из физике, математике и француског језика.Титула најбољег ђака мотивација му је за даљи напредак.
,, Уз добру организацију успио сам ускладити школске обавезе и ваннаставне активности. Средњошколско образовање памтићу по лијепом дружењу, стварању пријатељстава и незаборавних успомена. Школовање настављам у Новом Саду као студент Грађевинског факултета, али послије студија планирам повратак у родни град”, рекао је Стефан.

Вечерашњу прославу својим присуством увеличао је и начелник Веселин Вујовић, који је у име општине уручио новчане награде ђаку генерације Стефану Вуковићу и носиоцу дипломе Вук Караџић, Марији Уљаревић. Начелник Вујовић је матурантима пожелио много среће и успјеха на животном путу који одаберу.

Прослава матурске вечери уприличена је у Дому културе,, Јевто Дедијер”, гдје је уз пјесму и плес испраћено још једно најљепше животно доба.

ФОТО:Радио Билећа
Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!