Република Српска

Доган подноси оставку на мјесто министра у Влади Српске. Није криминалац а кривично дјело направио је из нехата

Дадо Доган, новоименовани министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске, поднијеће оставку на ову функцију.

“Као моралан човјек и као члан Социјалистичке партије, којој не желим ни на који начин наносити штету нити желим да се моје име злоупотребљава у јавности, предсједнику Владе ћу, након што у формалном смислу буде утврђен избор Владе, поднијети оставку на изабрану дужност”, навео је он.

Додао је да је 2012. године имао саобраћајну незгоду у којој је као сувозач смртно настрадао његов друг из дјетињства и да је то дјело које је настало из нехата кривично одговарао у складу са прописима Српске, те да и дан данас одговара пред својом савјешћу и носи неизбрисив ожиљак тог чина.

“Породица мога друга који је погинуо ме никада није теретила и данас смо остали у изузетно пријатељским односима. Подржавају ме и разумију и за мене је то најважније у овом тренутку. Нисам имао намјеру да створим било какву нелагоду предсједнику Социјалистичке партије Петру Ђокићу, зато што о овом питању нисмо ни разговарали. Своју каријеру сам градио одговорним и савјесним учењем и радом и тако ћу наставити да живим и радим и у будућности. О томе каква сам особа у погледу мојих моралних вриједности могу посвједочити сви они са којима сам до сада радио и живио. Од свих њих и јуче и данас имам неизмјерну подршку и то ми је веома драгоцјено у овом тренутку”, написао је он.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!