Туризам

Радић: Билећа мора урадити студију и план развоја за језеро

Туризму Републике Српске требају људи који ће се бавити туризмом. Више пажње овом сектору је императив, а туристички радник често има улогу амбасадора.

Ово сматра Марко Радић, руководилац Сектора за промоцију туризма у Турситичкој организацији Републике Српске.

Он је на свом твитер профилу написао низ од неколико твитова са приједлозима који “могу да допринесу бољем имиџу тако што се мора више уложити у туризам”.

– Ако нам је стало до бољег имиџа, онда морамо уложити у туризам Српске. Кроз инфраструктуру побољшати услове и туристичке производе, кроз различите подстицаје анимирати учеснике, а кроз институције много више средстава уложити у циљану промоцију Српске као дестинације. Треба нам инфо центар у Београду кроз који прођу милиони људи годишње и гдје би то могли искористити да представимо наше производе са цијенама и услугама – предлаже Радић.

Бањалука, како каже, може да буде јако добра дестинација медицинског туризма. – Повезана је аеродромом и добрим путевима. Добри стручњаци и много јефтинија услуга него на западу – подсјећа Радић на неколико чињеница које се могу искористити за развој западног дијела Српске.

Уколико се санира пут Фоча – Шћепан поље, затим уреди област спортова на води, истиче он, добићемо много више од тренутног са рафтингом.

– Затим, Фоча – Тјентиште, пут до мјеста историјски толико важног једноставно мора бити бољи. Уједно то је пут до једног од најбољих фестивала у Региону. Столац – Требиње, поготово од табле и уласка у зону Српске је лош, а ко туда иде знаће на шта мислим. Туда нам прођу групе и групе туриста из Мостара ка Требињу и Дубровнику – напомиње Радић.

Билећа, како каже, мора да уради студију и план развоја за језеро, ако мисле у будућности плански да развијају потенцијал.

– То је мали дјелић потреба, а најважније јесте да нам у свему овоме требају људи који ће се бавити туризмом. Више пажње овоме сектору је императив. Туристички радник често има улогу амбасадора – закључује Радић.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!