Гацко

Букти рат међу гатачким властима (ВИДЕО)

Букнуо је рат међу гатачким властима, не цвјетају руже у скупштинској већини. Најважније тачке чекају на усвајање. Незадовољни одборници кажу да су љути на челне људе Гацка.

“Немамо ми проблем у раду Скупштине општине Гацко, ми имамо проблем у раду кабинета наченика, односно неки кадрови СНСД-а у кабинету начелника због којих је СНСД доживио дебакл на протеклим изборима у Гацку. То су неке ствари које ми морамо да ријешимо у СНСД-у”, изјавио је Синиша Шуковић, одборник СНСД-а.

Нема проблема у локалној коалицији, кажу у ДНС-у. Проблеми су у администрацији, тврди Жељко Тепавчевић и зато тражи састанак свих актера власти. Траже се и смјене.

“Поједина персонална рјешења у општини воде политику која није у интересу нас коалиционих партнера, односно читаве коалиције. Сигурно није у интересу ни грађана Гацка”, рекао је Жељко Тепавчевић, предсједник ГО ДНС-а.

Задње скупштинско засједање је показало да стабилне већине у Гацку дефинитивно нема, тврде у опозицији јер се тада на сједници нису појавили поједини одборници. Кажу, због свега испаштају само грађани.

“Ситуација је тренутно гора него што је била пред прошле локалне изборе и очигледно да нешто у скупштинској већини не штима. Ја бих волио, због Гацка и због грађана Гацка, да се пред крај године ипак изгласају ти битни документи”,сматра Радојица Антуновић, одборник ПДП-а.

Ребаланс буџета за ову и нацрт за сљедећу годину, тачке су које чекају усвајање. Ако се то не деси Гацко је у проблему, свјестан је и начелник. Огњен Милинковић признаје да му је већина у парламенту климава ипак се нада позитивном исходу.

“Мислим да ће преовладавати једно разумно размишљање и да ћемо се консолидовати ипак су ово важна питања, буџет за наредну годину а ту су и плате за општинску управу и плате за јавне установе. То је веома битно и ја се надам да ћемо постићи концензус”, рекао је Огњен Милинковић, начелник Гацка.

На начелнику је да обезбиједи скупштинску већину, то поручује руководство парламента. Да ли ће је бити, знаће се за десетак дана када је у плану да се закаже ново засједање.

Као и у већини оваквих прича и са овом се повезују лични интереси. Гачани у томе управо виде проблем.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!