Политика

Прва оставка у СДС-у након избора

Ђорђе Милићевић, члан Предсједништва Српске демократске странке (СДС), поднијеће оставку са ове функције.

Ово је Милићевић лично потврдио „Независним новинама“ уочи почетка сједнице Предсједништава СДС-а.

„Ја ћу поднијети оставку на мјесто члана Предсједништва СДС-а“, рекао је Милићевић, који као разлог за ову одлуку наводи катастрофалан резултат на недавно одржаним општим изборима у БиХ, а на којима је кандидат СДС-а за члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изгубио од Жељке Цвијановић (СНСД).

Милићевић је мишљења да исто треба да поступи комплетно Предсједништво СДС-а, укључујући и предсједника странке Мирка Шаровића, те да ће овај приједлог да ставити као један од приоритета на сједници која би ускоро требала да почне.

„Изборни резултат СДС-а треба да поднесе са собом Предсједништво СДС-а. Ја ћу се тако односити на сједници“, поручио је уочи сједнице Милићевић.

Он је додао да оставке не би значиле „никакву борбу за превласт или за одређене позиције у странци, већ сређивање свога дворишта“ .

„Тај посао могу носити само побједници у Српској демократској странци“, навео је Милићевић.

Како „Независне“ незванично сазнају, у 12 часова је одржан састанак начелника и градоначелника СДС-а у Бањалуци, а на коме се разговарало о ситуацији у странци и томе да ли руководство странке има подршку чланова СДС-а.

Незванично, први људи у локалним заједницама у којима је на власти СДС тражиће оставку Мирка Шаровића.

Извори „Независних“ кажу и да би у том случају, Шаровић могао своје надлежности пренијети на свог замјеника, а то је Милан Радовић, предсједник Градског одбора СДС-а у Бањалуци.

Младен Босић, члан Предсједништва СДС-а, приликом доласка на сједницу, на новинарско питање шта очекује од ње, кратко је поручио да не зна ни шта ће бити на дневном реду.

Према томе, велики су улози у игри на данашњој сједници највеће опозиционе партије у Републици Српској.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!