Политика

Руководство СДС-а у четвртак подноси оставке?

Члан Предсједништва СДС-а Ђорђе Миличевић изјавио је да странка у наредним данима треба да детаљно анализира изборне резултате који су врло лоши и да Предсједништво поднесе оставку.

Миличевић је навео да треба да се размишља о новом руководству странке, пишу “Независне новине”.

“Започели смо анализу изборних резултата која говори да је СДС остварио врло лош резултат за Народну скупштину и парламент БиХ, не доводећи у питање ниједног тренутка ову ситуацију са аспекта нерегуларности и на томе ћемо истрајати. Мимо тога СДС је остварио врло лош резултат у свим изборним јединицима. Оно што је индикативно је да тамо гдје су били млади људи попут Лопара, Шамца, Модриче, Брода тамо су остварени резултати преко 35 и 40 одсто за Народну скупштину”, рекао је Миличевић.

Члан Предсједништва СДС-а Немања Васић потврдио је да ће у четвртак, 3. новембра, бити одржана сједница Предсједништва странке, да је неспорно да је СДС у паду и да и они као Предсједништво треба да преузму одговорност.

“Морамо поднијети одговорност за лош резултат без обзира на то што је изборни процес лакрдија”, рекао је Васић.

На општим изборима СДС је остварила убједљиво најлошији резултат када је ријеч о Народној скупштини Републике Српске, а који је лошији чак и од 2006. године када је СНСД преузео власт. Те 2006. године СДС је освојио 103.035 гласова, а на посљедњим изборима 95.648 гласова.

На претходним Општим изборима СДС је за Народну скупштину Републике Српске освојио 123.515 гласова, а 2014. године 173.824 гласа.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!