Вјера

Шок исповијест монаха Арсенија: Ужасни изазови од којих не можеш да спаваш

„Имао сам неке идеје о монаштву али оне су биле везане за будизам. Мене је занимао зен будизам, хиндуизам, трасцедентална медитација. Маштао сам да кад дипломирам стоматологију одем у Кашмир или Непал и да онда тамо приступим неком будистичком манастиру“, прича монах Арсеније Јовановић.

Он је признао да му је у то вријеме православље било задња рупа на свирали. „Никад се нисам спрдао са православљем и црквом, али био сам васпитан да Бога нема. Кад њега нема онда сам и те попове видио као неке јадне људе, па ми их било жао, јер се баве нечим чега нема“, испричао је Арсеније.

Побјегли смо. Распршили смо се по цијелом свијету у потрази за тим лажним рајем“, испричао је монах Арсеније.

Трећи пут када је боравио у САД имао је 27 година, и тада је, како каже, ушао директно у срце Њујорка.

„Није прошло ни годину дана, ја сам схватио колика је то планетарна превара. У том граду су најопаснији ликови из цијелог свијета по питању финансија, окултизма, културе, умјетности, а све у циљју стицања власти, користи, обогаћивања на рачун слабијих. То је један робовласнички систем без трунке било какве љубави или пријатељства. Само једна ужасна вампирска прича са свим тим ликовима који су огрезли до гуше у крви и гријеху, а који су јако богати материјално, који владају свијетом. Ја сам са некима од њих улазио у директан контакт, који су хтјели моје младо тијело. Био сам лијеп, млад, плав, успјешан“, испричао је монах Арсеније.

Он је рекао како је долазио у контакт са неколико људи који су се налазили у врху свјетског друштва.

„Један је био пријатељ са конгресменима а био је кућни пријатељ са тадашњим градоначелником Њујорка. Други је био Мексиканац, потомак мексичке краљевске лозе, чувени дизајнер накита. Обојица су жељели да им ја будем љубавник и пратилац на путовањима и банкетима. Овај дизајнер накита ми је рекао да ја могу да имам и дјевојку, али је битно да му будем пратилац. Рекао ми је да ћу имати све што пожелим, да ћу имати приступ свакој свјетској галерији, пошто сам у то вријеме већ сликао.

Наравно да би на тим путовањима било и тјелесног контакта. Овај други ме је одвео у његову кућу на три спрата. Имао је 82 године и отворено је предлагао да му будем љубавник, и исто ми је све нудио, можда и више од првог. То су ужасни изазови, после таквог приједлога не можеш да спаваш ноћу. Један глас ти говори – еј човјече је л’ знаш шта је теби понуђено. Други глас каже – бјежи главом без обзира. Тај други глас је побиједио“, испричао је монах Арсеније.

Подијели...
Извор
КУРИР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!