СпортТребиње

Школа пливања за малишане из Билеће (ФОТО)

Како је мало потребно да дјеца буду срећна и колико одрасли са мало труда и пажње могу да им уљепшају дјетињство, још једном су показали чланови Омладинске организације „Језерине“ из Билеће.

Данас је 35 малишана из Језерина старости од шест до 16 година почело да похађа школу пливања у Јавној установи „Базени“ Требиње.

Родитељи кажу да данима влада велико узбуђење, те да су дјеца једва чекала тај први час пливања.

Осмогодишња Даница Дангубић каже да јој је ово најсрећнији дан и да се већ радује сљедећем љету и пливању на Билећком језеру.

„Једва сам чекала да дођем из школе, да крене аутобус да заједно идемо у Требиње и да пливамо. Било је савршено. Најљепше нам је када се дружимо и када пливамо“, каже Даница.

Пројекат школе пливања покренут је на иницијативу Александра Милидраговића, а радо прихваћен од стране управе Хидроелектрана на Требишњици и Јавне установе „Базени“ Требиње.

Милидраговић истиче да се Омладинска организација „Језерине“ од свог оснивања труди да реализује пројекте на добробит најмлађих суграђана, те да је предложио да ови малишани похађају школу пливања, јер је овај спорт веома важан за развој дјеце и омладине.

„Када смо одлучили да пробамо да реализујемо овај пројекат, контактирали смо нашег суграђанина Данила Илића и он нам је помогао, на чему смо му неизмјерно захвални. Велику захвалност дугујемо и господину Бојану Окуки који нам је неизмјерно помогао. Наравно, и родитељима који су прихватили ову идеју“, каже Милидраговић.

Превоз ученика, као и бесплатно кориштење базена обезбједиле су Хидроелектране на Требишњици, док је опрему финансирала Омладинска организација „Језерине“.

Координатор пројекта, руководилац инвестиција у ХЕТ-у Данило Илић истиче да је ова Омладинска организација заслужила подршку свих институција, јер њихов рад и залагање у свим акцијама које организују морају бити примјер и мотив свим младим људима.

“Када су ме позвали и презентовали идеју, са задовољством сам прихватио да покушамо да је заједнички спроведемо у дјело. Њеном реализацијом још једном смо показали да је Затворени олимпијски базен објекат који је на услузи цијелој Херцеговини. ХЕТ је спреман да увијек подржи све добре идеје у Херцеговини и искрено се надам да ће оваквих пројеката из Билеће у наредном периоду бити још више. Хвала нашој управи и свима који су подржали и помогли да заједно омогућимо овој дјеци да похађају школу пливања. Срећан сам када видим колико се они радују што заједно уче нешто што је важно за њих и њихов развој”, истиче Илић.

За рад са дјецом задужен је професор физичког васпитања Небојша Кулиџан.

„Професор Кулиџан је и поред свих својих обавеза нашао времена да подржи ову идеју и да своје вјештине и љубав према пливању пренесе нашим полазницима школе пливања, на чему смо му неизмјерно захвални“, истичу из Омладинске организације „Језерине“.

Планирано је да школа пливања буде спроведена током овог и наредног мјесеца, а нама остаје да вјерујемо да ће љубав према пливању и вољи за учењем ових младих спортиста бити мотив одраслима да већ наредног љета у Билећи буду љепше и пуније плаже.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!