Србија

Београд јутрос најзагађенији главни град на свијету

Престонице Србије и Индије се, према подацима који се ажурирају у реалном времену, смјењују на првом мјесту листе најзагађенијих главних градова на свијету, на сајту IQAir Earth. На сајту Бео еко пише да је квалитет ваздуха овог јутра загађен.

Нешто прије осам сати, Београд је био први у свијету по загађености ваздуха, са индексом загађења 169, објављено је на сајту IQAir Earth. Исти индекс забиљежен је и у индијској престоници Делхи.

Будући да се подаци ажурирају у реалном времену, престонице Србије и Индије се од јутрос смјењују на првом мјесту ове листе.

Подаци IQAir Earth показују да су овог јутра међу градовима са најзагађенијим ваздухом у Србији – Ужице, Чачак, Обреновац, Горњи Милановац, Пожаревац.

ФОТО: Screenshot/ IQAir Earth

И на сајту Бео еко, према подацима до 7 часова, стоји упозорење да је квалитет ваздуха на територији Београда загађен.

Већи дио града је у црвеној зони по присуству ПМ2,5 честица.

Присуство ПМ10 честица је у већем дијелу града у наранџастој зони, што је означено као прихватљив ниво.

Према подацима IQAir Earth о загађености ваздуха у главним градовима, иза Београда и Делхија, трећи на свијету по загађености ваздуха је Дубаи са индексом 167.

Слиједе Карачи и Лахоре у Пакистану, Пекинг у Кини, Ријад у Саудијској Арабији…

Иначе, Београд је и синоћ био најзагађенија престоница на свијету.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!