Невесиње

Таминџија и Стајић посјетили мјесто несреће код Невесиња (ВИДЕО)

Извршни директор за производњу и техничке послове у ХЕТ-у Илија Таминџија и директор Хидроелектране Дабар Славиша Стајић посјетили су јуче мјесто гдје је погинуо радник А.Ђ. из Живиница, а двојица радника повријеђена након обрушавања земље у тунелу који се користи за потребе ХЕ Дабар.

Радник А.Ђ. (55) из Живиница погинуо је у обрушавању тунела “Зови До” у мјесту Џинова махала у општини Невесиње, а двојица радника су повријеђена.

Приоритет је био да се безбједно стигне до настрадалог и евакуише тијело а сам процес евакуације почео јо у току јучерашњег дана. Тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу тражио је од извођача радова да достави техничко рјешење за безбједно извлачење тијела настрадалог лица.

Директор ХЕ Дабар Славиша Стајић рекао је да се ради о радницима предузећа „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа које је извођач радова на тунелу.

− Покушали су да извуку несретног радника, али је додатни одрон затрпао и тијело и машину – рекао је Стајић.

Двојица руководиоца у ХЕТ-у и ХЕ Дабар посјетили су јуче и повријеђене раднике збринуте у Болници Невесиње.

Раденко Кокотовић (55) из Билеће задобио је прелом поткољенице, а Тарик Гледило (37) из Бугојна има лакше тјелесне повреде и задржан је на посматрању.

Кокотовић каже да се све десило у секунди. Монтирали су лучну ременату за осигурање ископа када је са чеоне стране дошло до обрушавања земље.

− Наш колега је настрадао, а остали дио екипе је сплетом околности избјегао његову судбину –испричао је Кокотовић.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!