Избори 2022Политика

Знање и резултати за бољи живот – ријалити за забаву

Кампања је почела, а са њом и „трка“ кандидата за жељена мјеста.

У овом надметању за предстојеће парламентарне изборе евидентно је да неки кандидати уводе новине које нису раније биле дио ових политичких утакмица. Њихови наступи личе на ријалити шоу и свој „глумачки“ таленат покушавају да прикажу, али на погрешном мјесту и у погрешно вријеме.

Увијек ми је на првом мјесту било потенцирање на знање и стручност, јер само људи који су школовани и стручни за позиције и послове које обављају могу да допринесу да се у Републици Српској живи још боље и квалитетније.

Примјетно је да неким кандидатима знање и стручност нису квалификације, али су школу глуме добро научили. Различити перформанси које изводе на политичкој позорници можда и насмију некога и привуку пажњу својим жонглирањем, али ту њихова прича почиње и завршава. Живот није глума нити циркус. Не живи се од различитих улога и акробација.

Живи се од конкретних дјела и резултата, а резултати са ове стране се виде. У Херцеговини, а при том мислим посебно на Требиње и Невесиње резултате виде и највећи критичари актуелне власти.

Као народни посланик покушавам да дам допринос за бољи живот. Можда се некоме не допада начин на који то радим, али једини циљ ми је да и кроз то дјеловање утичем да Српска, а прије свега моја Херцеговина, има бољи стандард. Некада можда и изађем из неких оквира који би се од мене очекивали, али дискусије су такве и служе за то да се супротставе ставови и покуша наћи најбоље рјешење.

Пројекти на које се чекало деценијама су реализовани. Неки су у фази реализације, неке тек треба да започнемо. Можда не иде све динамиком коју желимо, али различите околности утичу на то. За све ове године мој тим и ја лично радили смо и више него што се могло да би остварили планирано. Рад је донио плодове, постигло се много.

Све што се реализовало и што треба да се реализује не би могло без подршке српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић. Нове функције на које су се кандидовали омогућиће им да свој посао наставе и даље и да подршком квалитетним пројектима унапређују Републику Српску, а живот становника учине бољим.

Ко ради тај и гријеши. Наравно да је у свему што се ради било и неких корака који можда нису били добро осмишљени или нису добро реализовани. Међутим, радило се и ради се пуном паром. Уколико неко сматра да се није радило добро требало је да понуди боље и другачије. Ови политички жонглери који се понашају као на игралишту не нуде ништа осим својих игара без граница, а рекао бих и без озбиљности. Озбиљни политички противници треба да имају озбиљан програм, озбиљне ставове и кампање. Зато сматрам и понављам да вјерујем да ће народ подржати знање и резултате, а ријалити могу и да гледају, па и присуствују истом –забаве ради.

Вјерујем у то да народ препознаје знање и резултате и да ће им дати предност у односу на ријалити и популисте који, сем критике актуелне власти, немају нити један програм који нуде бирачима као разлог због кога треба њих бирати. На другој страни резултати говоре све.

Јер волимо Српску!

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!