Култура

Одржана промоција књиге “Путовање кроз Босну и Херцеговину”

У Дому културе „Јевто Дедијер” синоћ је одржана промоција књиге „Путовање кроз Босну и Херцеговину”, аутора Зорана Матића. Међу описаним  локацијама, које аутор препоручује туристима, нашао се и наш бисер, Билећко језеро. 

Аутор Зоран Матић, страствени љубитељ путовања који је обишао преко 40 земаља свијета овом књигом  указује на љепоте Босне и Херцеговине.  Како је истакао, са путовања се сваки пут радо враћао кући, јер је осјећај припадности племенит и лијеп.

,,Када је почела пандемија короне која је ограничила путовања моји пријатељи су ме почели питати за савјет гдје да оду и лијепо се проведу у БиХ. Тако сам схватио да је људима неопходна једна оваква књига. Књига говори о 150 локација подијељених у туристичке категорије, као на примјер: градови и општине, језера, ријеке, природне оазе, планине, вјерски објекти, сувенири… Она је мој доживљај свих локација кроз које сам прошао. Ипак морам рећи да су људи који живе на овим просторима највеће благо ове земље”, рекао је аутор.

Матић је поручио и да су пријатељи највеће човјеково богатство, те захвалио онима који су му помогли да  припреми овај јединствен путописни  водич. 

Обраћајући се присутној публици в.д. директора Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић” у Билећи, Сања Бошковић истакла је да наш град одликују људи великог срца, богата историја, али и локалитети који љубитеље природе „остављају без даха”. 

„Посебно ми је драго што су промоцији присуствовали и чланови друштава и удружења који  познају љепоте наше општине и надам се да ће овај водич и њима послужити као идеја како да промовишу нашу Билећу. Сигурна сам  да ће овај путописни водич читаоце потстаћи на путовања широм Српске и Федерације БиХ”, рекла је Сања Бошковић. 

Промоција је одржана у организацији Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић”, а модератор је била Милијана Бојић, библиотекар у Народној универзитетској библиотеци Републике Српске.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!