Требиње

У Требиње и “Град сунца” стиже 4000 студената. Чак пет популарних “ијада” одржаће се у граду на Требишњици

Градоначелник Мирко Ћурић угостио је представнике студентских организација Универзитета у Новом Саду поводом одржавања студентских дружења у Требињу, која ће до 3. јуна окупити више од 4.000 учесника из свих држава бивше Југославије и Румуније.

Ћурић је рекао да ће Град Требиње пружити пуну подршку овим догађајима, истичући да је ово једна успјешна сарадња која траје годинама уназад.

“Студенти ће бити смјештени у Граду сунца, гдје ће се одржавати и њихови догађаји током трајања дружења. Као и ранијих година, свој боравак искористиће и да посјете оно што нуди Требиње и да се упознају са нашим градом”, поручио је Ћурић.

Представници студената кажу да у Граду Требињу увијек имају партнера и да је сарадња на обострано задовољство, због чега и ове године долазе у најјужнији град Републике Српске.

“Нема града и општине из бивше Југославије из којих неће доћи бар један представник. Ово је велики догађај и задовољство нам је што смо и ове године у Требињу”, поручили су представници судената.

Према распореду, дружење студената региона отвара Економијада и Менаџеријада која почиње 8. маја, наставља се Електријадом 14. маја, Грађевинијадом 20. маја и Агрономијадом 30. маја.

Подијели...
Извор
ГРАД ТРЕБИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!