Свијет

Генијална Српкиња поријеклом са Косова и Метохије руши све рекорде студирања

На факултету у Нансију од 1.470 студената управо је Српкиња Анђела Лазаревић изабрана за најбољег а након тога је исто признање добила и на националном нивоу у својој бранши.

Ту није крај, она је за само једну годину, дала по двије године и то на два факултета. На Медицинском факултету и на Факултету физике и хемије са максималним оцјенама.

Она је одлучила да када је већ интересују три тазличите области и када је већ примљена на два тешка факултета да оба заврши и то ради више него успјешно.

Французи су јој већ од 2024. године понудили специјализацију као натпросјечном студенту.

Међутим добар глас, далеко се чује па је и Швајцарска послала понуду да стипендира у потпуности Анђелу и плати јој комплетну специјализацију такође под назнаком „натпросјечног студента”.

Анђела је прихватила понуду из Швајцарске. Жеља јој је да постане врхунски кардио-васкуларни хирург и да напредује у научном програму физике и хемије око истраживања болести срца.

О њој се прочуло након што је локална телевизија из Врњачке Бање, гдје она проводи одмор сваке године, снимила прилог.

Поријеклом је с Космета с ког су њени родитељи били принуђени да оду 1999. године, преноси Глас Шумадије.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!