Требиње

Помоћник министра правде Српске о случају oдбјеглог Кинеза из требињског затвора

Kинез који је побјегао из Окружног затвора у Требињу лоциран је јуче на подручју требињског села Ластва, али је успио да умакне. Уочили су га затворски полицајци који су на терену, али је бјегунац умакао у брдо.

О томе како ко је заказао у овом случају, за АТВ је говорио Перо Дуњић, помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних и прекршајних санкција.

“У овом случају заказала је казнено-поправна установа, КПЗ у Требињу, служба обезбјеђења. Казнено-поправне установе су посебне установе у саставу и под непосредним надзором Министарства правде Српске, КП установама руководе директори који су за свој рад директно одговорни министру правде. Да не би прејудицирали ствари, чекамо званични инспекцијски надзор, односно извјештај који ће бити данас или сутра. Одговоран је руководилац казнено-поправне установе и служба обезбјеђења. Та служба вриши вањско и унутрашње обезбјеђење установе и стара се о реду и контролише сва кретања притворених и осуђених лица”, рекао је Дуњић за АТВ.

Он је још једном апеловао на грађане да, ако уоче лице, одмах јаве полицији.

“Добро би било да грађани који уоче сумњиво лице одмах јаве полицији. Дешава се да је он био на пар мјеста, и да га људи нису адекватно пријавили”, каже Дуњић.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!