Невесиње

И невесињска болница добила транспортни инкубатор

Болница Невесиње добила је транспортни инкубатор и осталу пратећу опрему за збрињавање витално угрожене новорођенчади од Удружења педијатара Републике Српске. Опрема је обезбијеђена у добротворној акцији „С љубављу храбрим срцима“, која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске.

Педијатар пулмолог Стака Миловић истакла је да је ово веома значајна донација и да олакшава сигуран транспорт животно угрожене новорођенчади до терцијарне установе, гдје им се може пружити адекватно лијечење.

„У нашем породилишту годишње се роди око 250 беба и увијек постоји бојазан од непредвиђених ситуација, када имамо животно угрожено новорођенче“, рекла је Миловићева и додала да су до сада на годишњем нивоу имали око пет транспорта новорођенчади.

Гинеколог акушер Ранко Кокотовић, начелник невесињског породилишта, изјавио је да ће уз транспортни инкубатор бити у могућности да пруже бољу и квалитетнију услугу најмлађим пацијентима.

„Надамо се да инкубатор нећемо често користити, али у сваком случају добро је да га имамо и када нам затреба да нам буде у помоћи“, закључио је Кокотовић.

Невесињка Јелена Скоруп очекује трећи пород. Истиче да су услови у невесињској Болници одлични и да ће транспортни инкубатор много значити за ову установу, али и за будуће родитеље, с надом да ће се што мање користити.

Невесињски медицинари су већ прошли потребну обуку како би се набављена опрема могла користити у пуном капацитету.

Опрему за транспорт животно угрожене новорођенчади у оквиру акције “С љубављу храбрим срцима“ добиле су болнице у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Фочи, Градишци, Приједору, Зворнику, Требињу, Источном Сарајеву, Невесињу, као и болнице у Грачаници на Косову и Метохији и Ливну у Федерацији БиХ.

Подијели...
Извор
РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!