Требиње

Нова болница у Требињу биће завршена далеко прије рока (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обишао је у Требињу локацију на којој се гради нова болница у Придворцима, гдје је рекао да ће објекат бити завршен за нешто више од годину дана, односно далеко прије рока.

Додик је рекао да је овај пројекат, након Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, највећа инвестиција у здравственом сектору за шта је Српска издвојила 128 милиона КМ.

Предсједник Српске је истакао да постоји амбиција да ова здравствена установа буде регионалног карактера и привуче кориснике услуга не само са простора Херцеговине, већ и Црне Горе и Хрватске.

Он је навео да је ова градња једна од најквалитетнијих у посљедње вријеме и да се извођачу радова редовно исплаћују средства.

ФОТО:Facebook/Болница Требиње

-До сада је извођачу радова исплаћено 18 милиона. У ребалансу буџета за ову годину одредили смо 25 милиона за овај објекат. У наредне три године биће одређено по 32 милиона, а исто толико и четврте године од сада, те још пет милиона када радови буду завршени – рекао је Додик.

Средства за изградњу нове болнице биће обезбијеђена из буџета Републике Српске, а овај пројекат представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему.

Предсједник Српске је истакао да је задовољан оним што је данас видио и да вјерује да ће на прољеће, када поново буде посјетио мјесто радова, моћи да види да је значајан дио завршен.

-Људи вјерују само у оно што виде. Позивам све Требињце и оне који су мислили да је ово само нека прича, да дођу овдје и виде и будемо један тим који се радује овом успјеху – рекао је Додик.

Он је захвалио људима који су били спремни да помогну у изради пројекта, као што је доктор Предраг Пешко.

Предсједник Српске је истакао да се сва пажња усмјерава на одабир нових доктора, специјализације и обуке, наводећи да све ово нема никаквог смисла ако не буде едукованог кадра.

-Радујем се чињеници што ће око 50 нових радника, укључујући докторе и медицинске сестре бити упослено када се нова болница заврши – рекао је Додик.

Нови болнички комплекс простираће се на 41.080 метара квадратних, а циљ пројекта је изградња савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга, у складу са највишим стандардима, грађанима Требиња и сусједних општина и градова.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРСРТРД

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!