Црна Гора

Новак Ђоковић и патријарх Порфирије стигли под Острог. Повод је крштење Новакове дјеце

Новак Ђоковић је стигао на Острог и то због сјајног повода. Заједно са породицом и кумовима стигао је до једне од највећих српских светиња да би крстио своју дјецу. Тара и Стефан Ђоковић су заједно крштени у манастиру Острог, Стефан са девет, а Тара са шест година.

Крштењу је присуствовао и патријарх српски Порфирије, а већ традиционално Новак бира Црну Гору за мјесто гдје ће обиљежити најважније моменте у свом породичном животу. Са супругом Јеленом се вјенчао на Светом Стефану, а сада је дјецу крстио нешто сјеверније.

Малишани су били обучени у бијело током церемоније, а Новак је прије саме церемоније поразговрао са патријархом Порфиријем.

Новак је много пута причао о томе колико му значи вјера, а посљедњи пут је детаљно о томе говорио када је освојио УС Опен. Тада је рекао да се у најтежим моментима, како животним тако и тениским, окреће Богу.

“Рећи ћу најискреније, Бог и анђели чувари. У тим моментима када физички и материјално не осјећаш ноге, вртити се тло под ногама, небо изнад главе. Тада са својом вјером коју имаш, надаш се да ће бити божанска интервенција. Можда ми нећете вјеровати, али много пута у каријери то ми се десило. Сам себе сам изненадио, ментално размишљајући, како сам издржао то. Могуће је ако вјерујеш у Бога и ако вјерујеш да има виша сила која ти помаже. Озбиљно то схватам и вјерујем у то. Дефинитивно је божанско присуство било”.

Подијели...
Извор
МОНДО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!