Требиње

Детаљи експлозије у Требињу

Експлозивна направа ручне израде активирана је у четвртак поподне у кругу Болнице Требиње, а осим незнатне материјалне штете која је причињена, других посљедица није било.

Окружни јавни тужилац, након изласка на терен и предузетих првих активности, случај је окарактерисао као кривично дјело изазивање опште опасности.

Портпарол Окружног јавног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић је потврдио да се све дешавало око 16 часова, када су позив о експлозији запримили у Полицијској управи Требиње, чији су службеници, заједно са тужиоцем, одмах изашли на лице мјеста.

“Увиђајем је констатовано да је дошло до активирања импровизоване експлозивне направе ручне израде, а са терена су изузети трагови, односно фрагменти који ће бити послати на вјештачење, како би се утврдило на којем је принципу активирана и о каквој се направи ради”, казао је Вукановић, додајући да ће се предузимати и остале мјере и радње како би се утврдиле све околности овога кривичног дјела.

Иако ће наставак истражних радњи подразумијевати и изузимање материјала са снимљеног видео-надзора болнице, у овом дијелу објекта нема камера, али се може утврдити ко се све и у којем времену кретао према овом правцу зграде.

Експлозивна направа је вјероватно постављена управо на ово мјесто смишљено, јер је заклоњеније од осталих и активирана је испод степеништа у намјери да се више чује њен одјек него да нанесе било који вид штете, с обзиром на то да је јако одјекнула, али је штета незнатна – са само неколико центиметара оштећења површинског слоја фасаде.

У угоститељском објекту који се налази у близини овога мјеста, гдје иначе нема ниједно болничко одјељење, већ су у питању просторије у којим само повремено ординирају гостујући љекари ради прегледа пацијената, кажу да је одјекнуло јако, али то није фреквентно мјесто, па у близини није ни било никога.

“Мјесто је заиста скровито, испод степеништа које је у изградњи и које је могло заштитити од евентуалног већег распрскавања, али, осим звучног ефекта – штета је само на фасади и то, како видите, да такву штету на овим новим демит фасадама могу и птице искљуцати”, казао нам је један од гостију кафане који је јуче био овдје чекајући преглед.

У дијелу Болнице Требиње који се налази на другој страни објекта многи нису ни чули експлозију, па је и у четвртак, а у петак поготово, све функционисало како треба и ниједног момента није прекидан рад.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!