Црна Гора

УРНЕБЕСНО: Такмичење у излежавању у Црној Гори траје већ 18 дана. Такмичари немају намјеру да одустану

У Црној Гори је и ове године организовано такмичење у лежању. Борис Крунић, један од организатора, јавио се из Етно-села Брезне гдје се одржава такмичење и објаснио како све тече.

Претходних година такмичење се најчешће завршавало четврти или пети дан, а сада је већ 18. дан такмичења и преостало је седам такмичара. Први дан их је било 21.

-Читав живот слушамо вицеве и приче па смо дошли на ову интересантну и шаљиву идеју да направимо такмичење. Видите до чега је дошло, више није ни регионално него међунардно. Имали смо такмичаре из Украјине, Русије – каже Крунић.

Ове године су повећали награду, па сада побједник осваја 1.000 евра.

-Не знам је ли то мотив да они леже у оволиком броју, али упорни су – изјавио је Крунић.

Такмичари могу устати сваких осам сати на 10 минута да оду до тоалета и имају редовне оброке. Дозвољени су им мобилни телефони, књиге, лаптопи. Укратко, све што могу радити лежећи је дозвољено.

Дубравка је једна од седморо преосталих, а прије двије године је била побједница. Каже да се ове године пријавила више због наговора пријатеља и обитељи.

– Већ четврти, пети дан телефон досади, више проводимо вријеме разговарајући једни с другима него на телефону – поручује Дубравка.

– Ја сам до ове године била шампион у излежавању, а радим два посла, радим као куварица, и ово ми је баш добро дошло да одморим – додаје она.

Друга такмичарка је чекала три године да се пријави и каже да планира устати кад јој досади, али још ништа од тога.

– Нисам ја због тога ту, већ да побједим себе. Ово је психолошка игра, није ово само због награде – каже и додаје да јој новац није главни мотив.

– Искрено да кажем не. Мени су долазили моји и молили да устанем и да ми дају хиљаду евра, али не. Желим побиједити, идем до краја, зато сам и дошла. Већ сам себе побиједила јер сам мислила да нећу издржати 18 дана, тако да не одустајем никако – упорна је ова такмичарка, преноси Н1.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!