Требиње

Због несносних гужви Требиње добија кружне раскрснице

Умјесто требињских раскрсница са угашеним семафорима биће кружни токови, обећавају градски челници. Саобраћајне гужве су несносне па се што прије мора наћи неко рјешење поручују Требињци.

На најфрекфентнијој саобраћајници биће два кружна тока и то већ сљедеће године обећава начелник ресорног одјељења. Један ће се радити заједно са предузећем Путеви Српске а за други ће град обезбиједити новац, кажа то Спсоје Радовић

“У току је израда пројектних рјешења за два кружна тока. Један је код каменог моста а други је код бивше аутобуске станице. Знамо да је то највећи проблем саобраћаја у граду Требињу и да је то приоритет у рјешавању, тако да сигурно урадићемо све”, каже Спасоје Радовић, начелник одјељења за комунално-инспекцијске послове града Требиња.

Кружне раскрснице не убрзавају саобраћај али повећавају безбиједност, нису јефтине па се не треба залијетати за АТВ каже инжењер за безбиједност саобраћаја и Требињцима поручују да ураде добре анализе.

“Потребно је извршити бројање саобраћаја и прије извођења или одлуке о инвестицији потребно је урадити симулацију да се види шта ће се у наредном периоду дешавати на тој дионици и тек ако симулација покаже да се то исплати и да ће се смањити гужве тада треба донијети одлуку о инвестицији и ићи у извођење кружне раскрснице”, каже Никола Ћопић, инжењер за безбједност саобраћаја.

Сабраћајне гужве посебно су изражене љети. Повећава се број туриста, много је и оних који кроз Требиње само прођу а муњевитом брзином расте и број регистрованих возила на југу.

Према званични подацима Агенције за безбједност саобраћаја и ресорног министарства Српске број регистрованих возила у требињу 2012 био је већи од 8.000, десет година касније тачније прошле 2022 године тај број је прешао 12.000.

Осим рјешења за спорне раскрснице Требињци као озбели сунце чекају и обилазницу око града. О њој се прича годинама, сада се виде њене назнаке.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!