Свијет

Са Нолетовим потписом враћају се у Републику Српску (ФОТО)

Младену и Мирославу Миодраговићу најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић испунио је велику жељу, фотографисао се с њима у Синсинатију крај камиона на којем је његова слика, коју сада краси и аутограм, а тим чином је, кажу браћа, показао да је величина и ван терена.

Да би зарадили новац који ће касније инвестирати у родном крају, када се врате, отишли су у обећану земљу. Више од десет година су у Америци, али никада нису заборавили одакле су кренули па су и на камиону исцртани мотиви змијањског веза, велики натписи родног села Стратинске, Бањалуке, српска тробојка и слика Новака Ђоковића.

Мирослав за “Глас Српске” наглашава да се указала прилика да уз свакодневне обавезе погледају овај турнир и све се поклопило, а одушевило га је колико је Ђоковић једноставан и скроман човјек.

– Ноле је на овај начин показао величину у коју нико и не сумња. Држи до своје ријечи и обећања. У петак смо се видјели с њим на турниру, када је излазио показали смо му камион са његовом сликом и питали га да ли постоји могућност након финала да се усликамо с њим поред камиона. Рекао је ако побиједи да ће нас наћи и нашао је – казао је Мирослав.

Након епског финала са Карлосом Алкаразом из којег је Србин изашао као побједник, поново су имали сусрет с њим, а Ђоковић им је услишио молбу, фотографисао се и дао аутограм.

– Када је након финала дијелио аутограме поново смо били ту, рекли смо му гдје се камион налази и дошао је када се завршило финале. Пуно нам значи та порука на камиону исписана ћирилицом. Неизмјерно смо му захвални – рекао је Мирослав, коме је ово био први пут да гледа уживо Ђоковића у САД, док је брат био на једном турниру прије десет година.

Младен истиче за “Глас” да се једном у животу укаже прилика да се упозна спортска величина и узор многих и то не само у нашој земљи него и широм свијета.

 – Човјек је освојио све што се освојити може, али поново је нашао времена за нас, чиме је послао јаку поруку. Такав човјек се рађа једном у 100 година – рекао је Младен.

Осврнуо се и на радне обавезе и живот у Чикагу, гдје се, каже, на сваком ћошку чује српски језик.

– Живот је брз, непоштен и неправедан према првој генерацији која се досели у Америку и немамо жељу да овдје останемо, дошли смо да обезбиједимо себи и породицама егзистенцију, да можемо уживати у нашој Стратинској и Бањалуци – рекао је Младен.

ФОТО:Глас Српске

Ускоро ће поново у завичај, поучени искуством и радним навикама које би требало и да примијене када се врате у завичај.

– Планирамо да се вратимо за годину до двије у Бањалуку, да живимо мирнијим животом. Ми смо и у Америци организовали своје радне и слободне дане па смо често долази кући. Ипак, не треба заборавити да је тамо капитализам гдје се ради и дању и ноћу – рекао је Младен.

Он је додао да сви који оду на привремени рад у Аустрију, Њемачку, Америку и било гдје у иностранство не смију заборавити своју традицију и обичаје.

– Ког год иде од куће треба да понесе заставу и грб, јер то се не смије заборавити. Да се зна одакле је кренуо и гдје ће се вратити – рекао је Младен.

Грешке

Младен Миодраговић истиче да је живот у Америци захтјеван, али се и добро заради. Правећи паралелу са навикама код нас, каже да имамо пуно грешака, које планирају исправити када се врате.

– Ако бисмо радили у завичају као у Америци могли бисмо добро зарадити, али наш менталитет нам то не дозвољава. План нам је када се вратимо да то поправимо колико је могуће – рекао је Миодраговић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!