ВријемеРепублика СрпскаФедерација БиХ

Стиже нови топлотни талас. Ево какво нас вријеме очекује наредних дана

Федерални хидрометеоролошки завод издао је наранџасто упозорење широм Босне и Херцеговине због високих температура, а према њиховим прогнозама жива на термометру би могла достићи вртоглавих 42 степана Целзијуса.

Наиме, ово упозорење се изадаје од сутра па све до недеље, а како наводе максималне температуре зрака биће  између 33 и 40 степна, локално у сјеверним подручјима Босне и у унутрашњости Херцеговине и до 42 степана Целзијуса.

“Будите свјесни да се очекују високе температуре зрака. Могући су здравствени ризици међу угроженим особама, на примјер старије и врло младе особе”, наводе они, додајући да је потребено да грађани дјелују  у складу са савјетима овлаштених органа.

У највећем граду Српске тренутна температура износи 32 степена Целзијуса, а према најавама Републичког хидрометеоролошки завода очекује се да би жива на термометру могла достићи 36 Степени Целзијуса.

У Републици Српској упозорење је издато за период од 11.00 до 19.00 часова за бањалучку, приједорорску и требињску регију гдје ће температура ваздуха бити између 32 и 36 степени, а за фочанску и вишеградску од 11.00 до 18.00 часова.

У свим регијама у Републици Српској прогнозирана је температура ваздуха од 32 до 35 степени, осим за вишеградску, гдје ће бити до 36 степени.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!