Фоча

Студентски дом у Фочи мијења назив. Носиће име по познатом доктору

Владе Републике Српске донијела је јуче, на 33. сједници, одржаној у Бањалуци, Одлуку о давању сагласности на Елаборат о оправданости промјене статуса и назива ЈУ Студентски дом „Фоча“ у статус и назив ЈУ Студентски центар „Бориша Старовић“ Фоча.

Разлози за доношење ове одлуке заснивају се на сљедећим чињеницама:

– ЈУ Студентски центар „Бориша Старовић“ Фоча представља установу од посебног интереса за Републику Српску, а ЈУ Студентски центар „Бориша Старовић“ Фоча добија име у част првог декана Медицинског факултета у Фочи и ректора Универзитета у Источном Сарајеву.

Из Владе Српске додају, да је знатно повећање броја домаћих као и студената из иностранства на Универзитету у Источном Сарајеву и организационим јединицама у Фочи, те да постоји могућност остваривања права на смјештај и исхрану домаћих и студената из иностранства, као и могућност остваривања културних, умјетничких и спортско-рекреативних активности студената.

Владе Републике Српске усвојила је Информацију о електронској размјени података између Министарства управе и локалне самоуправе и Јавне установе Јавни фонд за дјечију заштиту.

Јавна установа Јавни фонд за дјечију заштиту обратила се Министарству управе и локалне самоуправе захтјевом за приступ подацима из Централне базе другог примјерка матичних књига о корисницима права из дјечије заштите, позивајући се на Закон о дјечијој заштити, Закон о општем управном поступку, Правилник о вођењу евиденција у дјечијој заштити и Правилник о заштити личних података ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту, као правном основу на коме је захтјев заснован.

– Фонд је затражио размјену сета података садржаних у изводима из матичних књига рођених, вјенчаних и умрлих, наводећи да би обезбјеђивање података, службеним путем, о корисницима права из дјечије заштите, допринијело ефикасности и економичности поступака које воде – наводи се у саопштењу Владе Српске.

Додају да, електронска размјена података путем Веб сервиса, између Министарства и Фонда, детаљније ће се уредити посебним Споразумом између наведених институција.

– Влада Републике Српске донијела је Одлуку којом се даје сагласност Јавном предузећу „Противградна превентива Републике Српске“ а.д. Градишка, да изврши постављање двије аутоматске противградне станице на подручју општине Шамац, на локацијама Горња Слатина и Обудовац. У оквиру Пројекта „Успостављање техничког метеоролошког сервиса и модернизација система противградне заштите Републике Српске“ предвиђена је изградња мреже аутоматских противградних станица на цијелој територији Републике Српске – саопштено је из Владе Републике.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!