Требиње

Петровић: Умјесто да радимо на просперитету и напретку, колонизатори раде на дестабилизацији БиХ

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић истакао је да је подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, као о одлука Владе Њемачке о обустављању пројеката у Српској синхронизован удар на Републику Српску и њен грађане и још једна потврда да је БиХ протекторат и колонија у срцу Европе.

– Ти исти који су донијели овакве одлуке и који БиХ очито не желе добро, изабрали су да нам главне теме у наредном периоду буду блокаде, напуштања заједничких институција, умјесто инвестиција, стабилности, економског развоја. Нажалост по БиХ, јер ће она убрзо упасти у политички вакум и бити блокирана, једнако као и пут ка ЕУ, који ће због видљивих и невидљивих санкција, а дезинтеграције замијениће интеграције – истакао је Петровић

Ако питате Републику Српску, истакао је Петровић у изјави за Срну, радије би данас причали о великим и пријеко потребним инфраструктурним, привредним и енергетским пројектима, које смо због оваквих политика на БиХ и међународном нивоу сада већ приморани развијати са неким другим партнерима

Он је нагласио да сљедећи велики најављени удар, који ће и ставити тачку на БиХ, јесте одлука о државној имовини коју БиХ можда неће преживити, бар не у садашњем облику.

– Ово што ради дио међународне заједнице само води дестабилизације БиХ, а са друге стране – учвршћивању Републике Српске и њених институција које ће, као и до сада, наставити јединствено да се боре за њено очување, јачање, просперитет и бољи живот свих грађана Републике Српске – нагласио је Петровић.

Он је рекао да је непријатељима и мрзитељима Републике Српске сав проблем њен предсједник Милорад Додик, легално иизабран вољом народа, јер чврсто и одлучно брани Републику Српску, њену позицију и право на опстанак у складу са Дејтонским мировним споразумом.

– Јасно је да они којима не одговарају Милорад Додик, СНСД и политика коју воде, у њему виде највећу сметњу јер је непобједив на изборима и немају начина да га уклоне са политичке сцене, али су занемарили чињеницу да су и на овај сулуди начин само појачали његову политичку снагу, као и рејтинг у народу. Подизањем оптужнице, чији су аутори Запад, на челу са Амбасадом САД, само су нанијели страховиту штету БиХ и њеној будућности. И што би рекао стари Вукашин Мандрапа: „Само ви радите свој посао“, а ми у Републици Српској знамо шта нам је чинити. Наш циљ и даље је јасан – очување Републике Српске, јачање институција и боља будућност њених грађана – поручио је Петровић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!