Политика

Бојан Шапурић из Требиња изабран за предсједника НДП-а

Бојан Шапурић изабран је данас за предсједника Народног демократског покрета /НДП/ на Изборној скупштини странке у Бањалуци.

Шапурић је подсјетио да НДП прославља и 10 година постојања, као и да су на данашњој скупштини изабрани и чланови Главног одбора, те програмске и статутарне измјене.

Он је истакао да НДП остаје при досадашњим политичким ставовима који се односе на очување дејтонске Републике Српске и њених уставних надлежности.

– Питање имовине Републике Српске за нас је ријешено, иако је од бошњачких политичких структура стављено под велики притисак. Имовина Републике Српске припада искључиво Српској и њеним становницима – рекао је новоизабрани предсједник НДП-а.

Шапурић сматра да је потребно пратити глобална политичка кретања, као и да се званичне политике проводе заједно са Србијом.

Он је навео да је НДП против продаје природних богатстава које посједује Република Српска, као и да ће ова странка у наредном периоду показати своју јачину.

-У сљедеће четири године НДП ће изаћи сам на изборе и показати оно што најбоље може – додао је Шапурић.

Бивши предсједник НДП-а Драган Чавић поручио је да је дошло вријеме да се руководство странке препусти млађим генерацијама.

– Вјерујем да ће новоизабрано руководство одољети свим изазовима овог времена и имаће подршку старијих чланова. НДП је у протеклим годинама дјеловао политички отворено и искрено – закључио је Чавић.

Чавић је у децембру прошле године поднио неопозиву оставку на функцију предсједника НДП-а, а за вршиоца дужности једногласно је изабран тадашњи потпредсједник странке Бојан Шапурић из Требиња.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!