Хроника

Шофер из БиХ шверцовао Кинезе у приколици са кечапом

Припадници Јединице граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење четворо држављана Кине на Међународном граничном прелазу Градишка.

Кријумчарење је откривено приликом контроле теретног моторног возила марке мерцедес и прикључног возила ознака Босне и Херцеговине.

„Двојица одраслих мушкараца и двије одрасле женске особе скривали су се у прикључном возилу које је превозило кечап из БиХ за земље Европске уније, а откривени су приликом детаљне контроле на другој линији граничних провјера и кориштењем специјалистичке опреме дониране од Владе Чешке Републике“, саопштено је из Граничне полиција БиХ.

Возилом је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Ж.Р, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење особа о догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ.

Према његовом налогу држављани Кине су саслушани у својству свједока, док је држављанин БиХ ухапшен.

Против њега ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву.

Држављани Кине су, у складу са Законом о странцима, прекршајно санкционирани и уз Приједлог за протјеривање с територије БиХ предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање, додаје се у саопштењу Граничне полиције.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!