Требиње

Добит ЕРС у прошлој години 48.960.000 KM

Генерални директор “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић изјавио је да су у прошлој години свих пет производних и пет дистрибутивних предузећа у систему пословали позитивно, у износу од 48.960.000 KМ.

Петровић је рекао да је “Електропривреда Републике Српске” једина на Балкану која је пословала позитивно, наводећи да су задовољни постигнутим резултатима.

Према његовим ријечима, у прошлој години остварена је укупна добит у бруто износу од 54.143.000 KМ, док је нето резултат износио 48.960.000 KМ.

“И поред тешких околности у погонској спремности, те великих варијација и турбуленција цијена електричне енергије на берзама, успјели смо да не повећавамо цијене електричне енергије за грађане и привреду, нисмо зауставили ниједну инвестицију коју смо започели и остварили смо позитиван резултат од 48.960.000 KМ”, рекао је Петровић на годишњој конференцији за новинаре Управе “Електропривреде”.

Он је додао да је у 2022. години била рекордна продаја електричне енергије у приходима, али није у количини енергије јер је била једна од најсушнијих година, па је остварена значајно мања производња у хидроенергетском систему.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!