Друштво

Вујовић: До краја љета дио села Баљци на водоводној мрежи

У билећком селу Баљци у току је изградња водовода, а очекује се да до краја љета дио села буде прикључен на водоводну мрежу, изјавио је Срни начелник општине Билећа Веселин Вујовић.

Он је навео да је за изградњу водовода у билећком селу Баљци Влада Србије донирала 300.000 евра, Влада Српске укупно око 600.000 KМ, те да за завршетак пројекта имају обећање да ће владе Српске и Србије донирати 500.000 KМ.

Вујовић је рекао да су у оквиру овог пројекта до сада урађени потисни цјевовод и два базена.

„Потисни цјевовод је завршен у дужини од 2,5 километра од главног базена из општине до села, а сада се наставља постављање дистрибутивног цјевовода од којег је завршено шест до седам километара и биће настављено даље“, прецизирао је Вујовић.

Он је напоменуо да је изградња водовода у селу Баљци комплексан посао, будући да је потребно изградити око 30 километара цјевовода.

„Потребно је урадити три потисне пумпе, има још много посла, али се надам да ће до краја љета поједини засеоци бити на мрежи“, рекао је Вујовић.

У селу Баљци, које је од Билеће удаљено око пет километара, живи око 400 становника и то је једно од најмногољуднијих села у овој општини.

Изградња водовода у овом селу почела је прије непуне четири године.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!