Требиње

Сијарто поручио из Требиња: “Предсједник Српске неће се наћи ни на каквој листи санкција док смо ми на власти”

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је данас у Требињу да се предсједник Републике Српске неће наћи ни на каквој листи санкција док је ова власт у Мађарској.

Сијарто је рекао да они који мисле да на Балкану било шта може да се ријеши санкцијама, појма немају о Балкану.

– Они који желе да се уведу санкције у региону западног Балкана, они се праве као важни на тај начин да покрију колико им је непознаница овај регион. Ти људи су неспособни да поштују вољу народа који живе на Балкану – рекао је Сијарто.

Он је навео да лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду предсједници него су побиједили на изборима.

– Већина гласача је одлучила да Додик буде предсједник. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор. Можете да га волите или да га не волите. Можете и нас да волите и не волите, али били су избори који су донијели резултате – рекао је Сијарто.

Према његовим ријечима, они који желе да се против Додика уведу санкције и да се он нађе на листи санкционисаних особа, они не желе да испоштују вољу грађана Српске.

– Дакле, што се санкција тиче, док смо ми на власти у Мађарској, Додик се сигурно неће наћи ни на каквој листи санкција – рекао је Сијарто.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!