Политика

Кабинет предсједника и Влада Српске издвојиће два милиона КМ за отпремнине у Билећи (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Кабинет предсједника и Влада Српске издвојити по милион КМ за отпремнине за раднике општине Билећа који су технолошки вишак.

Додик је рекао да ће за 80 радника бити обезбијеђене отпремнине у износу од 23.000 до 28.000 КМ, подсјећајући да 60 одсто буџета општине иде за финансирање плата, додајући да проблем превеликог броја запослених мора бити ријешен. 

– Пет плата није исплаћено. Ја ћу из Кабинета предсједника у наредних мјесец, мјесец и по, издвојити средства за једну плату. То свакако није рјешење, рјешење су отпремнине – истакао је Додик након састанка са руководством општине Билећа.

Он је поручио да овај роблем мора бтии ријешен, како би се обезбиједило нормално функционисање и развој општине.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да ће Влада и предсједник Српске помоћи овој општини да изађе из финансијских проблема, захваљујући ономе што је данас договорено.

Вујовић је рекао да је међу приоритетима довођење општинског буџета у функцију, односно да општина може редовно да исплаћује плате, сервисира обавезе и враћа дугове.

– То значи да ћемо морати да ријешимо вишак радника који ова општина има на неки задовољавајући начин за све – и за раднике и локалну управу – рекао је он.

Састанку Додика са начелником Билеће и предсједником Скупштине општине Матом Вујовић, присуствовали су и генерални директор Електропривреде Лука Петровић, министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, те министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић.

Додик је претходно посјетио Гацко гдје је присуствовао склапању уговора Електропривреде Републике Српске и Рудника и Термоелектране Гацко вриједног више од 360 милиона КМ за заједнички наступ на тржишту електричне енергије.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!