Требиње

Попуњени сви капацитети требињске болнице. Највише пацијената на Одјељењу педијатрије и Одјељењу за плућне болести

У Болници Требиње попуњени су сви болнички капацитети, а највише пацијената збринуто је због респираторних инфекција на Одјељењу педијатрије и Одјељењу за плућне болести, рекао је директор те здравствене установе Недељко Ламбета.

Казао је да су и остала одјељења Болнице Требиње попуњена пацијентима.

“На Одјељењу за плућне болести постоји доста пацијената са упалом плућа, али и проблемима од раније од ковида или постковида”, рекао је Ламбета Срни.

Замјеник директора требињског Дома здравља Радован Тодоровић рекао је Срни да је за ово доба година уобичајен број пацијената који се јављају у амбуланте на прегледе.

Додао је да се највише пацијената обраћа за љекарску помоћ због вируса грипа, са симптомима кашља, повишене температуре и респираторним инфекцијама. Тодоровић је рекао да се у овом периоду у амбулантама Дома здравља изврши више од 30 прегледа дневно.

Епидемиолог Дома здравља Требиње Јелена Дурић рекла је Срни да су изазивачи акутних респираторних инфекција у овом периоду риновируси, вируси грипа, параинфлуенце, различите врсте корона вируса, међу њима и ковид, аденовируси и слични.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!