Требиње

Нови министар правде у требињском КПЗ. Стање задовољавајуће

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је јуче да је ниво безбједности у Казнено-поправном заводу у Требињу, задовољавајући, да је попуњеност око 30 одсто и да је адекватан третман лица која су на издржавању казни.

Букејловић је, након разговара са директором Казнено-поправног завода Требиње Зораном Миладиновићем, рекао новинарима да је ова посјета дио обиласка свих установа те врсте у Српској да би се увјерили у стање безбједности и испуњавање стандарда у тој области.

Он је додао да је у овој установи адекватан и приступ ишрани затвореника.

Букејловић је истакао да Херцеговина, посебно Требиње, у посљедње вријеме добија много пажње и улагања Владе Републике Српске и да није запостављена у односу на остале дијелове.

Када је ријеч о раду осталих правосудних институција у Требињу, Букејловић је навео да постоји тенденција смањења броја заосталих предмета и да постоји воља за даљи напредак у тој области.

Помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић навео је да у Српској постоји шест казнено-поправних установа, да је попуњена половина од укупног броја мјеста у тим установама, које имају адекватне просторије и довољан број мјеста за смјештај свих осуђеника који су на издржавању казне.

“Сва притворена лица из Херцеговине се смјештају у Одјељењу притвора у Требињу,” рекао је Дуњић и додао да је у наредном периоду ту потребно урадити још двије просторије за друге двије конфесије због вјерских обреда.

Он је напоменуо да је у свих шест казнено-поправних установа стање безбједности на задовољавајућем нивоу.

Директор Казнено-поправног завода у Требињу Зоран Миладиновић је рекао да је укупни капацитет те установе 86 мјеста, од којих су 64 затвореничка, а 22 су притворске јединице.

Он је навео да је сада у тој установи 17 лица на издржавању казне, а 12 је у притвору.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!