Требиње

И у Требињу поскупљује вода

Одборници требињске Скупштине данас су изгласали поскупљење цијене воде за домаћинства и цијене канализације.

Цијена воде за домаћинства биће скупља за 0,18 КМ по метру кубном, док је цијена канализације по метру кубном скупља за 0,08 КМ.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да постоји приједлог предузећа Водовод да се повећа цијена воде за одређене кориснике, да се за одређене задржи на претходном нивоу, а да се за неке смањи.

Он је рекао да кад је ријеч о Градској управи Требиње да је надлежно одјељење обрадило тај захтјев и сматра да је све урађено у складу са процедурама.

– Дошло је до повећања најниже плате, 60 радника Водовода је на минималној плати и сматрају да је потребно да дође до повећања плата да би задржали радну снагу и да би све функционисало како треба – рекао је Ћурић.

Директор предузећа Водовод у Требињу Миодраг Батинић рекао је да ће цијена воде бити повећана за 23 одсто за физичка лица, док ће за правна лица остати иста.

– Стара цијена је била 78 пфенинга, нова цијена је 96 пфенинга. Цијена воде за правна лица остаје иста, осим за “Град сунца” који ће имати поскупљење – рекао је Батинић.

Он је додао да је поскупљење воде захтјев управе Водовода према надзорним органима.

– Разлози нису политичке природе већ због инфлације која је 13 одсто – рекао је Батинић.

Опозициони одборници нису подржали поскупљење воде.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!