Требиње

У организацији Вукановића, протест грађана испред Електропривреде у Требињу

Вођа листе За правду и ред, Небојша Вукановић, организовао је у Требињу протест народа против поскупљења струје и „пљачке Електропривреде Републике Српске намјешеним тендерима“.

У Требиње је стигао и градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић, као и десетак људи из Српца, међу којима и Драган Крупљанин који је на почетку протеклог рата бранио Требиње.

– Бранио сам српство, а сада браним биједу од напасти, од поскупљења струје – рекао је Крупљанин у видео снимку објављеном на блогу Вукановића.

Он се на почетку протеста обратио окупљеним грађанима. Каже да је дошао да подржи Вукановића због поскупљења струја и бројних других разлога.

– Мојих двоје од троје дјеце се иселило из Српске. Стигли смо да се боримо за борце који немају хљеба да једу, а камоли да плате скупљу струју и остале дажбине – рекао је он.

– Ова ће борба бити дуга и непрестана. Одавде су људи бјежали само за вријеме окупације. Због разбојника који нам ово раде, људи бјеже одавде. Данас смо предали апелацију Уставном суду Републике Српске којом ћемо оспорити тарифни систем за обрачун поскупљења струје – рекао је Вукановић на почетку протеста.

Ђорђе Вучинић, посланик листе За правду и ред у НСРС, поручио је да се не бори за себе, него да се „скине јарам с врата народа“.

– Овдје се налази та апелација Устваном суду Републике Српске, она је на 14 страна. Покушаћемо да оборимо рекет за који сматрамо да је незаконит, неуставан. Српска произведе много више струје него што потроши, а они су смислили да нас ограниче да трошимо 500 киловата, да би имали вишка струје да је продају на међународном тржишту, да би се обогатили. То ме подсјећа на оног лика Супер Хика који је узимао од сиромашних и давао богатима. Доста је више народу Луке Петровића и свих црвених мундира који нас држе као таоце. Изађи, Лука, и реци народу. Поручујем и онима који се данас нису појавили на протесту, и вама ће поскупити струја – рекао је Вучинић.

Вукановић је рекао да ће протести бити настављени, додајући да ће аутомобил довести на улаз испред ЕРС и да ће плаћати казну за непрописно паркирање.

– Не знам шта хоће Требињци и Херцеговци? Да се ја залетим у Електропривреду, па да онда кажу Вукан полудио. У народу је моћ  – рекао је Вукановић, видно разочаран малим одзивом грађана на протест.

Загорка Граховац, посланик у НСРС, сматра да су се људи прерано предали, јер је струја већ поскупила и да због тога нису дошли на данашњи скуп.

– Свака власт би требало да пита своје грађане шта мисле, а ми не желимо да струја поскупи. Струја у Црној Гори није поскупила, на примјер, а плате су тамо значајно прорасле. Газиће нас свако, од дјеце до радних колега, онолико колико ми то допустимо. А ми смо превише допустили – рекла је она.

Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић, поручио је Требињцима да данас морамо да кажемо – стоп лоповима и зауставићемо лопове.

– Добро је што видимо на згради ЕРС отворених прозора. Нека чују глас народа, довољно нас је и биће нас више. Сигурно опет прерачунавају ону формулу за посклупљење. Унутра је много лоших ђака, који су прескакали разлоге. Никада лопови не могу поштеном народу нешто да објасне, зато муљају годинама. Ту смо да одлучно истрајемо: упалићемо свјетло над сваким лоповлуком, сваког лопова ћемо пронаћи у мишијој рупи. Сваког лопова ћемо истјерати на свјетлост, да положи рачуне народу. Нисмо се борили да би неко 200 милиона марака пребацио фантомској фирми Рашида Сердарова. Стоп овом лоповлуку, стоп накарадом системну у РС и ЕРС, стоп оваквом тарифном моделу – рекао је Петровић.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!