Друштво

Погледајте „једноставно“ објашњење обрачуна струје у Српској (ВИДЕО)

Вијест да ће електрична енергија од нове године поскупјети за потрошаче у Републици Српској изазвала је праву пометњу и незадовољство међу грађанима, који се данима питају шта ће их дочекати на рачунима за струју од јануара 2023. године.

Из Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске, грађанима су приликом објаве информације о поскупљењу појаснили да се укидају љетна и зимска тарифа и да ће обрачун бити јединствен током читаве године, као и да су утврђена три прага по којима ће се обрачунавати цијена електичне енергије.

Међутим, пошто грађанима ни тада није било најјасније како ће то изгледати у пракси, директор Регулаторне комисије Владислав Владичић, одлучио је да то „поједностави“ како више не би било збуњених.

„Како се то обрачунава, па једноставно. Тако што се то подијели са два. 250 се..по 250 јефтине и 250 скупе до 500. И 150 ове мање и 150 више од 500. Значи 300 ће ући у категорију изнад 500 киловат сати, а до 500 значи два пута по 250 дају двјесто петсто.. Значи потошња између мање и веће, ако је однос 40-60, 30-70, сваки однос се прерачунава према тој формули”, казао је Владичић.

Како је то Владичић „појаснио“, погледајте у прилогу испод.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!