Политика

АТВ сазнаје ко ће у нову Владу Републике Српске

АТВ ексклузивно сазнаје ко ће ући у нову Владе Републике Српске након што је мантадар за састав Владе Радован Вишковић обавио консултације са представницима политичких партија.

Према сазнањима АТВ-а, на челу Министарства финансија остаје Зора Видовић (СНСД) , а своју позицију у Министаству енергетике и рударства задржава Петар Ђокић (СП). На челу Министарства здравства и социјалне заштите остаје Ален Шеранић (СНСД), док Министарство управе и локалне самоуправе задржава Сенка Јујић (НПС), те Златан Клокић (СНСД) задржава позицију министра за европске интеграције и међународну сарадњу.

Министаство унутрашњих послова Републике Српске у новом сазиву добија Синиша Каран (СНСД), док ће Министартсво рада и борачке заштите припасти Драгославу Кабићу (СНСД).

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде преузима Саво Минић (СНСД), а Жељко Будимир (СНСД) долази на чело Министартсва за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Недељко Чубриловић (ДЕМОС) преузима Министарство саобраћаја и веза, док Министарство привреде и предузетништва преузима Дико Цвјетиновић (НПС).

Министарство правде преузима Милош Букејловић (СНСД), а Министарство просвјете и културе преузима Жељка Стојчић (СНСД), Министасртво трговине и туризма водиће Севлид Хуртић (Покрет за државу).

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Министарство породице омладине и спорта припашће Уједињеној Српској и Социјалистичкој партији а на тим позицијама морају се наћи министри из реда Хрвата и Бошњака.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!