Друштво

Формирана цијена струје за блок тарифе. Ево колики ће бити рачуни од 1. јануара

Регулаторна комисија за енергетику је на данашњој сједници одобрила јединствену тарифу током цијеле године, што значи да се укида љетни и зимски обрачун електричне енергије, потврђено је “Независним новинама”.

Владислав Владичић, предсједник Регулаторне комисије за енергетику РС, рекао је за “Независне новине” да је одобрена јединствена тарифа током цијеле године, те да је укинуто зимски и љетни обрачун електричне енергије.

“Ово се сада шаље у Службени гласник 15 дана како би се јавност упознала са тим и 1. јануара почиње да се обрачунава по новим тарифама. Први рачуни по новој тарифи ће доћи другог или трећег фебруара које ће домаћинства плаћати за јануар”, појашњава Владичић.

Иначе, од 2016. године просјечна цијена електричне енергије у Српској за домаћинства је 0,057 КМ/кWh, док неки медији пишу да ће од почетка 2023. године она бити 0,0643 КМ/кWh.

Како пишу медији, одређена је цијена електричне енергије за сва три прага потрошње.

“Цијена електричне енергије до потрошених 500 киловата од 1. јануара ће бити 0,0544 КМ/кWh, од 501 до 1.500 киловата 0,0914 КМ/кWh, а преко 1.500 киловата 0,2013 КМ/кWh”, наводе медији.

Такође, како истичу, ова комисија је одобрила повећање мрежерине која се такође плаћа уз потрошену електричну енергију.

Како су “Независне новине” раније писале, онај ко буде имао потрошњу од напримјер 800 киловата, 500 киловата ће му се обрачунавати по нижој цијени, а преосталих 300 киловата по другој, увећаној.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!