Политика

Хоће ли Херцеговина добити министра у Влади Српске? (ВИДЕО)

Све гласније су приче да би Херцеговина коначно могла добити свог представника у Влади Републике Српске. Ништа против нема ни још увијек актуелни премијер.

“Хоће ли у наредној Влади можда бити неки Херцеговац? Што се тиче предсједника Владе немам ништа против . Херцеговина је то заслужила, грађани Херцеговине заслужили, изборни резултати показали. Још нисмо причали о кадровским рјешењима”, рекао је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

Ипак по Херцеговини се прича и лицитира са именима. Највише се помињу истакнути СНСД-овци, предњачи име Гачанина Срђана Миловића, а Требињци у министарској фотељи виде и Луку Петровића. Један Требињац ће на чело НДП па су га локални портали већ смјестили у Владу а то је Бојан Шапурић. Нико од поменутих на ову тему не жели да говори. Грађани кажу да је њихова регија министарску фотељу одавно заслужила.

У Влади Српске Херцеговаца није било одавно. Ако им и овај пут измакне министарска фотеља наде се полажу у посланике, којих је никад више.

– Мало Невесиње, али овај мандат три посланика, очекујете ли процват?

“Ја само чекам када ће посланици доносити милионе у Невесиње. Ја нисам оптерећен никаквим политичким дилемама ја их посматрам као посланике који су рођени у Невесињу и који раде и стварају у Невесињу и који ће доносити доста добра Невесињу”, рекао је Миленко Авдаловић, начелник Невесиња.

Југ Српске у овај сазив шаље рекордан број тринуна, чак десет. Стижу из различитих табора па занимљивих херцеговачких дуела нече фалити. Занимљиво је ових дана по херцеговачким предузећима и установама, многе директорске фотеље су климаве па је лицитација именима главна тема.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!